O mnie
Cześć! Nazywam się Paulina, jestem absolwentką Uniwersytetu Łódzkiego. Studiowałam Zarządzanie, a dokładniej analitykę systemową i technologie e-biznesu oraz zarządzanie zasobami ludzkimi. Poza tymi aspektami bardzo interesuję mnie rozwój osobisty jak i zawodowy, psychologia oraz marketing. Uwielbiam czytać, oglądać wszystko co w jakikolwiek sposób może przyczynić się do mojego rozwoju. Dużą przyjemność sprawia mi pisanie. Uwielbiam podróże, oraz wszelkiego rodzaju spotkania z bliskimi mi osobami.
Skąd pojawił się pomysł na bloga?
Lubię pisać, od dawna chciałam mieć własną platformę jaką jest blog. Z racji tego, że nie toleruję glutenu i w związku z tym jestem na diecie bezglutenowej, a blogów o tej tematyce jest bardzo mało postanowiłam, że podzielę się z Wami tą kwestią. Nazwę "Zdrowo, pięknie i bezglutenowo" wymyśliłam dość spontanicznie. Chciałam, abym oddała to o czym będę tutaj pisać czyli: dieta bezglutenowa, podróże, rozwój, uroda i lifestyle.
Co tutaj znajdziecie?
Bez wątpienia mnóstwo inspiracji. Dużo informacji odnośnie diety bezglutenowej, recenzji produktów oraz różnego rodzaju restauracji, lokali i miejsc. Z racji tego, że mocno cenię sobie jakość i jestem osobą pod tym względem dość wymagającą zaręczam Wam, że znajdziecie tutaj tylko rzetelne i wartościowe informacje.
Mam również nadzieję, że blog ten będzie dla Was przyjemnym oderwaniem się od codziennych obowiązków.
Zapraszam Was również do obserwacji moich Social Mediów:
Facebook: Zdrowo, pięknie i bezglutenowo
Instagram: @zdrowopieknieibezglutenowo
Jeżeli macie do mnie jakiekolwiek pytania, bądź chcielibyście podjąć współpracę zapraszam do zakładki -> Kontakt
Po takim zaproszeniu, aż chce się czytać więcej! A przepisy tym bardziej mnie zaciekawiły. Myślałam o rezygnacji z glutenu, ale jest ciężko.
OdpowiedzUsuńBardzo tu u Ciebie ciekawe i smacznie. Podziwiam za przejście na dietę bezglutenową. Mi byłoby ciężko i pewnie poddałabym się tak szybko jak bym zaczęła ją stosować.
OdpowiedzUsuńNa szczęście jak na razie nie muszę rezygnować z glutenu, bo wiem że miałabym ciężko. Co do wpisu to dobra zachęta do zaglądania na bloga. Na pewno tu wrócę :)
OdpowiedzUsuńMi również gluten nie straszny :) Trzeba jednak odróżniać gluten z mąk jadalnych a ten z białych rafinowanych /niejadalnych/ O tym każdy zapomina albo nie wie o co chodzi...
OdpowiedzUsuńJakoś nie mogę przekonać się do "bez glutenu"...
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł na blog. Powodzenia!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe :)
OdpowiedzUsuńPaulina nie znam się dobrze na diecie bezglutenowej, nie prowadzę, ale zdrowy styl życia tak każdego dnia:). Sport i dbanie o dobry posiłek. Fajnie, że piszesz pomagasz innym przekazując przydatną treść. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńhttp://paradaespana.blogspot.com
Będę wpadał częściej!
OdpowiedzUsuńŚwietnie, życzę sukcesów w blogosferze!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa zapowiedź :D. Życzę wytrwałości zarówno w blogowaniu jak i w tej trudnej diecie!!
OdpowiedzUsuńSuper opis barrdzo zachęcający, pozytywna energia to jest to :]
OdpowiedzUsuńA słyszałam ostatnio, że ludzie jedzący bez glutenu częściej chorują na cukrzycę. Nie chce mi się w to wierzyć. I skąd i dlaczego taka informacja. Sama próbuje tak jeść, choć nie zawsze mi to wychodzi.
OdpowiedzUsuńCzytałam ten artykuł. Nie wiem kto to pisał, ale widać że osoba bardzo mało kompetentna, nie świadoma chyba tego czym jest gluten... Wypowiedziałam się na ten temat w najnowszym wpisie, także zapraszam :)
UsuńMiło Cię poznać, będę do Ciebie zaglądała.
OdpowiedzUsuńPodoba mi się twoja wizytówka, jasno, konkretnie i na temat!
OdpowiedzUsuńWidzę,że poruszasz tematy, które mnie bardzo interesują, zwłaszcza od strony zawodowej! :) Będę zaglądać! :)
OdpowiedzUsuńJuż wiem, że znajdę tu tematy, które mnie interesują.
OdpowiedzUsuń